Bästa länderna för IT-specialister

Att flytta till ett annat land är ett stort och viktigt beslut. Det finns många anledningar till att flytta, där några av de vanligaste är familjeskäl, kärlek eller jobb. I takt med globaliseringen blir det allt vanligare att människor flyttar på grund av jobb. Landsgränserna suddas ut och det har blivit enklare att arbeta i ett annat land, även om personen i fråga inte talar det lokala språket eller är bekant med kulturen.

Den digitala utvecklingen har gjort att efterfrågan på IT-specialister ökat enormt de senaste åren. Programmerare och analytiker efterfrågas hos många startups och mer väletablerade teknikbolag. Vissa bolag erbjuder möjligheten att arbeta hemifrån, men de flesta kräver att personalen är på plats. Detta har gett upphov till att många företag, till och med länderna, tävlar om dagens IT-talanger. Här kan du läsa mer om de länder som erbjuder bäst villkor och möjligheter för IT-specialister.

Karriärsmöjligheter för IT-specialister

Bästa länderna för IT-specialisterUSA är utan tvekan det land som lockar till sig flest talanger inom tech-branschen. Här ligger Silicon Valley som anses vara ett mecka för tech. I detta land grundades bolag som Amazon, Google och Facebook och här finns det enorma möjligheter för dig som jobbar inom IT. Du kan tjäna en mycket hög lön, men du måste vara extremt duktig eftersom konkurrensen är hård. Det är många som drömmer om att jobba som IT-specialist i USA.

Tyskland med Berlin i spetsen har utvecklats till Europas motsvarighet till Silicon Valley. Här har några av Europas största startups sina huvudkontor och det finns många arbetsmöjligheter. Dessutom har Tyskland mycket låg arbetslöshet och en av de starkaste ekonomierna i hela Europa. Tysklands teknikindustri anses vara mycket innovativ och är den fjärde största i världen. Dessutom pratar många bra engelska, vilket gör att språket tyska sällan är ett krav för anställning.

Sverige anses av många vara ett av de mest attraktiva länderna att arbeta i om du är specialiserad inom IT. Företag som Spotify, Klarna, Izettle och diverse spelbolag har gjort Sverige berömt inom techvärlden. Den höga lönenivån, välfärdssystemet och det faktum att svenskar pratar mycket bra engelska är andra stora fördelar. Det finns dock en del nackdelar som uppmärksammats de senaste året. Vissa anställda har utvisats på grund av otydliga semesterregler.